Bollebus

Informatie:
Voor onze producten, workshops, blogs en activiteiten doen wij heel wat research. Geregeld maken of vinden we materialen die zich lenen tot gebruik in een educatieve context (zij dat in de klas of om zelf bij te leren) en delen die ook vaak op onze website. Op onze blog kan je inspiratie opdoen met onder andere leuke wetenschapsweetjes, maar we bundelen ook printklare bundels, thematische overzichten en meer onder het kopje 'informatief'.

Activiteiten:
Met onze workshops proberen we STEAM op een unieke en toffe manier aan de man te brengen. Vanuit onze achtergrond als wiskundigen gaan we in het bijzonder met wiskunde, ICT en engineering aan de slag. Zo brengen we bijvoorbeeld enkele minder gekende stukjes wiskunde voor tweede en derde graad. Daarbij oefenen we met gekende concepten in een onverwachte context en leggen we bruggen naar de praktijk. We richten ons echter niet uitsluitend op leerlingen in een schoolse context, maar bieden ook opties aan voor leerkrachten en minder schoolse contexten. 

Ander:
Je vindt in onze webshop enkele stukken educatief materiaal en we gaan ook graag met concrete vragen van leerkrachten aan de slag. 

Leermiddelen (2)

Nascholing of activiteit

FRACTRAN: Programmeren met breuken

Nascholing of activiteit

Introductie tot LaTeX