Introductie tot LaTeX


Hedendaagse tekstverwerkers mogen nog zo handig zijn, er kruipt uiteindelijk bijna meer tijd in opmaak dan inhoud. Ook de ingebouwde vergelijkingseditoren kennen hun beperkingen. Deze workshop is een introductie tot een populair alternatief, bijzonder geschikt voor cursussen wiskunde of wetenschappen: LaTeX maakt het toevoegen van figuren, vergelijkingen, tabellen, grafieken, inhoudstafels, referenties … kinderspel, ontfermt zich over een consistente opmaak doorheen je document, kent tal van pakketten met extra functionaliteit én is volledig gratis.

Dit is een bijscholing voor leerkrachten wiskunde of wetenschappen die vastlopen bij het opstellen van evaluaties en cursusmateriaal in Word (of gelijkaardige) en openstaan om een alternatief te proberen. LaTeX heeft een steilere leercurve dan Word, dat gaan we nooit ontkennen. Maar eens je ermee op weg bent, zal je echt wel snel tijd winnen. Deze workshop is er om je te helpen die afschrikwekkende start te overbruggen en die leerperiode heel wat in te korten. We leggen je de basics uit, doorlopen de installatie, geven je een template opgesteld na eigen ervaring in het onderwijs en zetten je op weg om achteraf stapsgewijs specifiekere functionaliteit te leren kennen wanneer je er de ruimte voor hebt. 


Introductie tot LaTeX

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Waals-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Namen en Brussel (België)
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

€200 + kilometervergoeding (voor een groep tot ongeveer 15 leerkrachten)
Bollebus
Organisatie

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.