Deutsches Historisches Museum: Herbst 89


Herfst 89, In de straten van Leipzig is een game in de vorm van een interactieve graphic novel met een inleiding met historisch videomateriaal. In de game kruipen de leerlingen in de huid kruipen van verschillende personages bij de vreedzame protesten van 9 oktober 1989 in Leipzig tegen het DDR-regime. Op deze manier kunnen de leerlingen deze historische gebeurtenis vanuit zeven verschillende perspectieven beleven, zoals bijvoorbeeld het perspectief van burgerrechtenactiviste Sabine T. of de oproerpolitieagent Thomas Z.  Op deze pagina kan je in een filmpje kennismaken met de verschillende personages.

Op 9 oktober 1989 gingen meer dan 70.000 mensen de straat op om te protesteren tegen het DDR-regime. Velen vreesden voor een gewelddadige onderdrukking van de protesten. Deze gebeurtenissen, die de geschiedenis zouden ingaan als sleutelmomenten van de "Vreedzame Revolutie", waren geenszins te voorzien. Ze waren het resultaat van concrete beslissingen en acties, soms ook van toevalligheden.

In de game kunnen de leerlingen het verloop van deze historisch belangrijke dag meemaken en beïnvloeden door hun eigen beslissingen. Zullen ze erin slagen de dag vreedzaam te laten verlopen?

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Ander

Ontdek ook