Swift-Shift: Schoolteams naar een Future-fit onderwijs


Swift-Shift helpt schoolteams om vlot te bewegen naar een Future-fit onderwijs. Overwin de drempels rond onderwijsvernieuwing en word een duurzaam, zelfsturend team dat met energie, pedagogische tact, passie en gedrevenheid onderwijsuitdagingen aangaat.

Het project zet in op drie dimensies:

  • Future-fit teams: lerende teams die dynamisch, zelfsturend en veerkrachtig zijn. Ze gebruiken hun pedagogische tact om vorm te geven aan onderwijs waar leerlingen hun talenten ontwikkelen en vaardigheden oefenen zoals empathie, compassie, heldere communicatie, samenwerking en een onderzoekende houding.
  • Future-fit onderwijs: future-fit onderwijs zorgt dat leerlingen situaties snel en goed begrijpen, mensen verstaan en passend kunnen handelen omdat ze voorstellingsvermogen en zelfvertrouwen hebben. Leerlingen ontdekken wat hun leven zin geeft, bedenken creatieve oplossingen en ondernemen actie.
  • Future-fit leiderschap: leiderschap dat zorgt voor de nodige samenhang. Directieleden brengen vanuit een diepgaand gedeeld beeld en wederkerigheid overeenstemming in structuren en procedures en voelen zich samen met het team verantwoordelijk voor de besluitvorming én uitvoering van het onderwijsleerproces.

Naast Consultancy op maat stellen wij in deze offerte ook graag een standaardtraject voor waarbij we schoolteams begeleiden bij het formuleren van hun gedeelde opgaven. Een gedeelde opgave groeit vanuit een nood die leerkrachten en beleidsmedewerkers ervaren en prioritair willen aanpakken op hun school. Wij helpen schoolteams met het formuleren van verschillende gedeelde opgaven zodat subteams ontstaan die elk willen werken rond een bepaalde uitdaging. Deze uitdagingen zijn sowieso te situeren binnen één of meerdere dimensies waarop Swift-Shift inzet. Binnen het huidige aanbod voorzien wij naast een fysieke begeleiding van schoolteams ook een intake- en adviesgesprek om de noodzakelijke vervolgstappen te duiden aan directie en beleidsmedewerkers. In dit adviesgesprek kunnen wij, afhankelijk van de specifieke noden een vervolgtraject uitstippelen en/of doorverwijzen naar andere relevante experten. Intake- en adviesgesprek gebeuren bij voorkeur online via videocall.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook