Het dagelijkse nieuws van Checkington


SMILES is een mediawijsheidsproject dat erop gericht is jongeren te leren hoe ze nepnieuws en desinformatie kunnen bestrijden. Het project brengt partners in Nederland (Koninklijke Bibliotheek van Nederland, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, De Haagse Hogeschool), Spanje (Fundacíon Goteo / Platoniq) en België (Media & Learning Association, Openbare Bibliotheken 2030) samen die werken in bibliotheken, mediawijsheidsorganisaties en onderzoeksinstituten om een innovatieve aanpak te ontwikkelen en te testen om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan.

Het dagelijkse nieuws van Checkington

Hoe desinformatie opsporen en bestrijden? (beschikbaar in het Nederlands tegen eind augustus met de rest van de middelen geproduceerd door het SMILES-team)

Deze pedagogische online game helpt uw leerlingen de nodige vaardigheden te verwerven om valse informatie te begrijpen, te identificeren, te weerstaan en te stoppen.

Tijd en materiaal

Het voltooien van het spel duurt gemiddeld ongeveer 1 uur - alles wat je nodig hebt is:

  • pennen & papier
  • computers voor elke/groepsstudent. Het spel kan alleen of in groep worden gespeeld. Het spel kan thuis gespeeld worden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oefen.be
Geen account? Surf dan naar oefen.be/156745.