-
Food challenge 2024: Mozzarella stretching
Maak jij samen met jouw klasgenoten de langste mozzarellastretch? De winnaar krijgt een rondleiding in het Mozzarella Experience Center en wandelt buiten met honderd pizza's.
Tijdens de Mozzarella Stretching Challenge daagt Hogeschool VIVES je uit. …
tot
Nascholing of activiteitNieuwAdministratief personeel -
CLIL Connect Conference: Save the date
Ontdek de kracht van verbinding in het onderwijs op de CLIL Connect Conference.
Ben jij een onderwijsprofessional of onderzoeker in CLIL en meertalig onderwijs? Dan is dit jouw kans om te verbinden, leren en groeien. Van de Noordzee tot de …tot
Nascholing of activiteitLeerkracht -
Bouw je eigen smartphone app
Deze workshop is gericht op leerlingen uit de 3de graad met een grote interesse in informatica en techniek.
In deze workshop ontwikkel je je eigen mobile app in het platform-onafhankelijke framework flutter. We spreken een webservice aan, halen data …
tot
Nascholing of activiteitLeerkracht, Administratief personeel -
Voedingshygiëne in de praktijk
In deze workshop bieden we een praktische beeld van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in …
tot
Nascholing of activiteitLeerkracht, Administratief personeel -
Workshop veganisme voor leerlingen middelbaar onderwijs (Bite Back)
Educatieve workshop waarbij leerlingen van het secundair onderwijs kritisch aan het denken wordt gezet over dierenrechten en veganisme.
Nascholing of activiteit (3)Leerkracht -
Hoeveel bedraagt jouw vetpercentage en zit er suiker in je bloed?
In het eerste deel van deze workshop legt een expert je leerlingen uit hoe lichaamsvet gemeten kan worden. Bij de bio-elektrische impedantiemeting wordt de weerstand (impedantie) van het menselijk lichaam gemeten met een zwakke wisselstroom. Uit …
Nascholing of activiteitAnder -
Allemaal beestjes: Onderzoek van bacteriën in yoghurt
In deze interactieve workshop worden de leerlingen eerst ingeleid door een kijk op de Belgische Wetgeving: welke bacteriën en andere ingrediënten mogen aanwezig zijn in yoghurt, gefermenteerde melk,… Ook de bereiding wordt …
Nascholing of activiteitAnder