-
Vetten en de voedingsdriehoek: Opdrachten
Wat doen vetten met ons lichaam? Welke zijn de goede vetten en welke de minder goede? In deze taak beantwoorden leerlingen vragen i.v.m. verzadigde en onverzadigde vetten en de voedingsdriehoek.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Brunoise: Snijtechnieken oefenen
Werkblad waar je in het thuisonderwijs mee aan de slag kan om de leerlingen hun snijtechnieken te laten oefenen thuis.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Voedseletiketten: Invulbundel
In de bundel nemen de leerlingen de etiketten onder de loep en zoeken ze info over:
- ingrediënten,
- houdbaarheidsdatum (TGT-THT),
- allergenen,
- inhoud,
- land van oorsprong,
- nutriscore.
Downloadbaar lesmateriaal (66)Leerkracht -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Cupcakes en suikerkoekjes bakken: Recepten voor kinderen
Visueel voorgestelde recepten waarmee kinderen gemakkelijk zelf aan de slag kunnen. Met een beperkt aantal ingrediënten bakken de kinderen heerlijke cupcakes of suikerkoekjes. De duidelijke stappenplannen zijn kidsproof gemaakt.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, ICT-coördinator -
Solliciteren: Do's en don'ts
Opdracht over de do’s en dont’s bij het solliciteren.
Je weet het: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Die eerste indruk is dus zó belangrijk. Hij bepaalt of iemand met je wil samenwerken of niet. Waaraan …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht, Directie -
Werkplek inrichten: Planning en organisatie
In dit document vind je het hoofdstuk Planning & Organisatie, met meer informatie over het inrichten van je werkplek.
De leerlingen lossen de opdrachten op. Ze lossen de vragen op in het blauw, volgens hun persoonlijke ervaring(en) op school …
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
Wetgeving broodautomaat: Invuloefening
Invuloefening i.v.m. de wetgeving van broodautomaten.
Broodautomaat
Wie mag een (brood)automaat plaatsen?
Broodronde
Is het dragen van de gordel bij de broodronde verplicht?
Facturen
Wat is die Fost Plus op mijn factuur?
Kassa
- Mag ik …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Brood: Invuloefening
Invuloefening i.v.m. de wetgeving rond brood. Volgende items worden besproken:
- Warm brood snijden een goed idee ?
- Hoeveel rogge moet er in roggebrood ?
- Aan welke vereisten moet een broodzak voldoen ?
- Hoeveel moet een brood volgens de wet …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht, Directie -
Autocontrole brood- en banketbakkerij: Invuloefening
Autocontrole brood- en banketbakkerij. De leerlingen lezen de informatie i.v.m. de controlegids en vullen daarna de tekst in.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie