-
Voeding van baby tot peuter: Opzoekopdracht - LEF! 4
Aan de hand van een folder van Kind en Gezin gaan de leerlingen op zoek naar vaardigheden en voeding die eigen zijn aan een bepaalde periode van baby tot peuter.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Soorten tekenpotloden: Overzicht
Dit is een overzicht van de verschillende soorten tekenpotloden die er zijn. Het legt ook uit waar de afkortingen H, B, HB en F voor staan.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Afval sorteren: Opzoekopdracht - LEF! 3
Een opzoekopdracht over afval en het sorteren van afval.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
De voedingsdriehoek: Toets
Na het aanleren van de voedingsdriehoek en de bewegingsdriehoek maken je leerlingen deze test. Zowel theorie als toepassingen komen aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Memory
Zoek bij elke afbeelding het juiste woord.
Interactieve oefening (4)Leerkracht -
De werkvormen van beeld: Visueel overzicht
Dit is een zelfgemaakte bundel met een overzicht van de verschillende werkvormen van beeld die visueel worden uitgelegd. De werkvormen worden onderverdeeld in twee categorieën: vlakke technieken en ruimtelijke technieken.
De werkvormen die binnen …
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
ILVO Vlaanderen: Dossiers
Het Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) heeft een aanbod aan wetenschappelijk onderbouwde dossiers over maatschappelijk relevante thema's, zoals landbouw, voeding, bodemgebruik, dierenwelzijn, korte keten, gezondheid, …
WebsiteLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Quiz
Meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurant: Voorbereidende werkzaamheden
Meerkeuzevragen over mastiek maken, mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht