-
Autocontrole brood- en banketbakkerij: Invuloefening
Autocontrole brood- en banketbakkerij. De leerlingen lezen de informatie i.v.m. de controlegids en vullen daarna de tekst in.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Nieuwe Antieke Verhalen: Lessuggesties
Medea, de Schone en het Beest, de Krekel en de Mier … CANON Cultuurcel stak deze en zeven andere antieke verhalen van diverse oorsprong in een nieuw jasje.
Tien originele verhalen kregen nieuwe illustraties en praktische kapstokken: didactische …
Downloadbaar lesmateriaal (19) -
NPO Kennis: Educatief platform Nederlandse Publieke Omroep
Het educatieve online platform NPO Kennis van de Nederlandse Publieke Omroep geeft heldere antwoorden over actuele kwesties of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.
De onderstaande vragen worden o.a. beantwoord.- Hoe wordt een vaccin …
WebsiteLeerkracht -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht