-
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarisch koken (les 10)
Gerechten voor de vegetarische keuken, door mezelf gebruikt en ontworpen voor de module alternatieve keuken.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Technoresto: Restaurantservice
Op deze Franse site vind je informatie i.v.m. Franse wijnen, kazen, drankjes... Daarnaast is er ook info te vinden over de Franse en Europese gastronomie.
Je kan op de site info zoeken in vijf categorieën:
- technologie,
- productkennis, …
WebsiteLeerkracht -
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Hotelsector: Oefeningen hotelclassificatie
Invuloefeningen en juist/fout-vragen over de hotelsector.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Ritmus: Workshops djembé, percussie, samenspel en dans
Wanneer je rond het thema Afrika werkt, is het altijd leuk om de lokale cultuur te beleven. Ritmus organiseert workshops djembé, Braziliaanse percussie, Afrikaanse dans...
WebsiteLeerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding)