-
Flensjes: Stappenplan
In dit leermiddel leren de leerlingen flensjes bakken aan de hand van een stappenplan.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Wortelpuree met gehaktbroodje: Stappenplan
Aan de hand van dit leermiddel leren leerlingen hoe ze wortelpuree en een gehaktbroodje bereiden.
In de bijlagen vind je:
- lesvoorbereiding,
- werkbundel,
- receptenfiches.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Wijnen en dranken
Dit document biedt informatie over:
- kenmerken van wijn;
- factoren die de kwaliteit van wijn beïnvloeden;
- bereiding van wijn;
- druivensoorten.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Wetenschap informeert je over cava en champagne
Dit artikel fungeert als wetenschapsweetje, met de bedoeling de nieuwsgierigheid en leergierigheid voor STEM aan te wakkeren bij leerlingen.
Zulke weetjes worden onder andere in de kijker geplaatst op de projectsite Kiezen voor STEM van …
ArtikelLeerkracht -
Nutritionele waarde berekenen
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je voedingswaarden invoeren en laten berekenen per voedingsingrediënt.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Kostprijsberekening van een gerecht
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je eenvoudig een kostprijsberekening maken van een gerecht.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Handhygiëne
Dit document bevat naast richtlijnen over handhygiëne ook een aantal vragen die leerlingen inzicht bieden in de theorie.
Downloadbaar lesmateriaal (49)Leerkracht -
Water als voedingsmiddel
Een opdrachtenbundel over water, waarmee leerlingen nagaan:
- wanneer water geschikt blijkt voor consumptie;
- hoe drinkbare waters worden ingedeeld;
- welke normen er gelden bij aankoop;
- hoe je water optimaal bewaart.
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Verse keukenkruiden
Een lesontwerp van een hoekenwerk rond verse keukenkruiden.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Voedselveiligheid: HACCP
HACCP is een begrip dat gekend moet zijn bij iedereen die in de voedingswereld terecht wil komen en de voedselveiligheid mee tracht te garanderen. Waarom het dan al niet aanleren in de klas?
Deze bundel schetst het ontstaan en het belang van …
Downloadbaar lesmateriaal (77)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Memory
Eenvoudig memoryspel om keukenmaterialen in te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaal (42)Leerkracht