-
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Beter luisteren naar je leerling tijdens de les instrument
Een lerares viool stelde vast dat ze altijd weer keek naar het technische aspect: de boogstreek die niet juist is, een foute vingerzetting, de duim die niet op de juiste plek staat ...
Deze post maakt deel uit van de wekelijkse blog van …
Artikel -
Een inspiratielijst maken bij een muziekwerk: Lessuggestie
Violist Stephen Nachmanovitch en pianist Ron Fein legden beelden uit tijdschriften naast hun partituren. Ze lieten zich door de beelden inspireren om muziekwerken een eigen(zinnige) sfeer te geven.
Deze post maakt deel uit van de wekelijkse blog …
Artikel -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding: Basiskennis
Toets over basiskennis vakterminologie voor de opleiding hotel en afdeling keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Wat als en de partituur: Lessuggestie
In het programma Wat als? zit een leuke uitdaging verborgen om met de partituur van/met je leerling aan de slag te gaan.
Deze post maakt deel uit van de wekelijkse blog van Erik Schrooten, bezieler van Kunstig Competent.
Artikel -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht