-
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Chocopasta maken: Recept
Receptuur en werkwijze voor het vervaardigen van chocopasta.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Marsepein bewerken: Stappenplannen
Het boutseren van fruitfiguurtjes en rozen in marsepein.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Vanillepudding: Recept
Recept waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je vanillepudding voor twee personen maakt.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Ondervoeding bij bejaarden: Leesopdracht
Tekst en taak bij een tekst over ondervoeding bij bejaarden.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Creatief aan slag met pompoenen
Maak met je klas een pompoencreatie en pompoensoep.
Volg hierbij het technisch proces.Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Marktonderzoek vis: ICT-opdracht
ICT-opdracht i.v.m. het thema Vis.
De leerlingen doen een marktonderzoek, en zoeken informatie op de site van Gezond Leven.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Biologische en streekgebonden voeding: Verminderen ecologische voetafdruk toegepast in een kookles
Theorie omtrent biologische en streekgebonden voeding gelinkt aan een praktijk kookles. Volgende onderwerpen komen aan bod:
- ecologische voetafdruk;
- meer bio en minder verpakkingen;
- bio fruit en brood;
- kookles: broodpudding.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Antiseptica en desinfectantia: Groepsopdracht
Kennis van (het verschil tussen) antiseptica en desinfectantia in functie van een correct gebruik in de beroepspraktijk is onontbeerlijk voor studenten zorgkunde en verpleegkunde.
In de praktijk blijkt dit geen evidentie te zijn: …
Downloadbaar lesmateriaal (19)Leerkracht -
Watervoetafdruk van voeding: Leerlingenbundel
Wist je dat voeding in België een grote hap inneemt van onze watervoetafdruk: bijna 50% van onze totale watergebruik gaat naar voeding. Wat is het verband tussen voeding en water? En hoe kunnen we duurzamer omgaan met water via onze …
Downloadbaar lesmateriaal (6)