-
Aardappel, begraven schat: Informatieve folder
Hoe worden aardappelen geteeld? Wat is het verschil tussen bloemige en vastkokende aardappelen? Ontdek dit en nog veel meer in deze brochure over de aardappel, een begraven schat.
Downloadbaar lesmateriaal -
Receptenbundel
Recepten voor ontbijt, lunch, middagmaal, desserten en tussendoortjes. Van wentelteefjes tot kaasbroodjes, van appelsoep tot smoothies ... en nog twintig andere recepten.
Opbouw van de bundel:
- recepten met een vermelding van de benodigdheden en …
Downloadbaar lesmateriaal (47)Leerkracht -
Koffiezetapparaat onderhouden: Instructiefiche
Instructiefiche/stappenplan met foto's waarin wordt uitgelegd hoe je een koffiezetapparaat kan onderhouden.
Downloadbaar lesmateriaal (29)Leerkracht -
Gewicht: Werkbundel
Werkbundel met aandacht voor:
- voorwerpen wegen;
- gewicht herleiden;
- gewicht aflezen van verpakkingen;
- gewicht lezen in recepten en herleiden.
Downloadbaar lesmateriaal (357)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, … -
Ergonomische werkhouding: Zelfevaluatie
Een rooster om de ergonomie van je werkhouding te evalueren.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Spaghetti bolognaise en rijstpap
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- in groep werken;
- gaarheid van deegwaren nagaan;
- vlees bakken;
- groenten snijden;
- spaghetti …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Convectie: Betekenis
Dit document geeft een aanvullende toelichting over het begrip convectie of warmtestroming. Zo wordt het onderscheid verduidelijkt tussen vrije en gedwongen convectie.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
Benaderingsregels van metingen
Dit document geeft een overzicht van de benaderingsregels bij het interpreteren van metingen.
Inhoud:
- Begrippen
- Afspraken
- Regel voor som en verschil
- Regel voor product en quotiënt
- Benaderingsregels in een wiskundige bewerking, met …
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
Wijnen en dranken
Dit document biedt informatie over:
- kenmerken van wijn;
- factoren die de kwaliteit van wijn beïnvloeden;
- bereiding van wijn;
- druivensoorten.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Nutritionele waarde berekenen
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je voedingswaarden invoeren en laten berekenen per voedingsingrediënt.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht, Preventieadviseur, …