-
Voeding en eetgedrag: Leerlijn
De leerlijn voeding is een praktisch instrument dat schoolteams ondersteunt bij het invullen en afstemmen van hun gezondheidseducatie rond het thema voeding. Je kan de leerlijn gebruiken om lesinhouden en lesmateriaal te selecteren en te …
Downloadbaar lesmateriaal (29) -
Gemeenschapsrestauratie: Begrippen en beheer
Deze syllabus behandelt verschillende onderdelen van het beheer in de grootkeuken.
Een overzicht:
- Beheer van de gemeenschapsrestauratie
- Financiële aspecten in de gemeenschapsrestauratie
- Kostenbegrippen
- Boekhouding versus …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Preventieadviseur, … - Beheer van de gemeenschapsrestauratie
-
Receptenfiches: Basisbereidingen met pictogrammen
Uitgewerkte fiches voor bereidingen die vaak voorkomen in kooklessen:
- desserten,
- soep,
- pastagerechten,
- aardappelgerechten,
- sauzen,
- belegde broodjes en croques.
De fiches zijn visueel ondersteund met pictogrammen van Sclera en vormen een …
Downloadbaar lesmateriaal (206)Leerkracht -
Diabetes: Wat is dat?
Dit leermiddel leert je meer over:
- diabetes,
- types diabetes,
- prikken,
- insulinebehandeling.
Downloadbaar lesmateriaal (33)Leerkracht -
Maak je huishouden blij
Dit leermiddel maakt je wegwijs in de aanpak en de middelen om je huishouden tot een optimaler resultaat te brengen.
Downloadbaar lesmateriaal (42)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Hartige bereidingen en roomijs: Receptie
Dit leermiddel bevat een werkwijze over hartige bereidingen en roomijs, om te gebruiken bij het verzorgen van recepties.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
Aardbeienroomijs: Recept
Deze bijdrage is een recept,waar je de werkwijze kan vinden tot het bereiden van aardbeienroomijs.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Dossierportfolio: Handleiding
In deze bijlage kan je via een logische opbouw een structuur vinden bij het opmaken van een dossierportfolio.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
IJs en ijsbereiding: Handleiding
Deze documenten bestaan hoofdzakelijk uit werkvolgorden en recepten voor het vervaardigen van verschillende soorten ijs en sorbet. Tevens is er een woordenlijst bijgevoegd om de meest gebruikte begrippen te verklaren.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht, Directie -
HACCP: Plan van aanpak
Dit leermiddel licht de basisprincipes toe van een Hazard Analysis Critical Control Points plan. Daarnaast behandelt het de voor- en nadelen van HACCP en komen talrijke praktische voorbeelden aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Voedingsleer: Begrippenlijst
Dit leermiddel vat alle courante begrippen samen die zowel tijdens het leerproces als tijdens uitvoerende opdrachten worden gebruikt in de keuken. Enkele voorbeelden zijn onder andere: visgraatdiagram, logboek, reflectie, HACCP, gratineren, …
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Recepten: Stappenplan
Dit leermiddel bevat tien recepten waarmee leerlingen stapsgewijs aan de slag kunnen.
- Bewaarwafels
- Kipfilet met rijst
- Komkommersoep
- Milskhake
- Pompoensoep
- Quiche met preien spek
- Speculaastaart met appel
- Tomaat gevuld met gebakken rijst …
Downloadbaar lesmateriaal (43)Leerkracht