Informatiewijzer digitale schoolborden


Wat is het nu eigenlijk?
Het digitaal schoolbord vervangt het klassieke zwarte schoolbord in de klas. Een beamer projecteert beelden op het bord. Deze beamer wordt weer aangestuurd door een gewone computer. Alles wat je op je computerscherm kunt zien, kun je ook projecteren op het digitale schoolbord.

Voordelen van een digitaal schoolbord
De mogelijkheden van een digitaal schoolbord zijn ongekend. Je kunt er veel meer mee dan met het ouderwetse zwarte bord met krijtjes. Dankzij een digitaal schoolbord kun je websites tonen en gebruiken, muziekfragmenten laten horen, presentaties maken en nog veel meer. Omdat het digitale schoolbord gebruik maakt van een computer, kun je ook alles bewaren en later weer gebruiken.

Kiezen?
Maar hoe kies je het ideale schoolbord? Wat zijn de kosten? Wat kun je nu echt met een digitaal schoolbord in de klas? En heel belangrijk: wat zijn de ervaringen met digitale schoolborden? Op deze vragen en anderen geven wij antwoord. (zie bijlage)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
School/onderwijs