NedBox: App


Voor wie is het bedoeld?
De NedBox-app is ontwikkeld voor anderstalige volwassenen en oudere OKAN-leerlingen die Nederlands willen oefenen op het basisniveau (niveau A1-A2 van het ERK).

Wat is het?
De NedBox-app is een gratis app met verschillende oefeningen: luisteren, lezen, woorden oefenen, … Er zijn ook spreekoefeningen met een chatbot. De gebruiker krijgt altijd meteen feedback en kan herhalen zoveel hij wil.

Wat kan je ermee doen?
Een brood kopen bij de bakker, bellen naar de huisbaas, een online afspraak maken bij de dokter, een brief lezen van de gemeente, … Met de NedBox-app oefent de gebruiker Nederlands voor elke dag.

  • De gebruiker kan op een kaart klikken en ontdekt zo NedBox-stad. Door op de afbeelding van de winkel, het ziekenhuis, het station, de school, de VDAB te klikken, kiest de gebruiker zelf wat hij oefent.
  • Bij elke plaats kan de gebruiker kiezen uit verschillende oefeningen die met die plek te maken hebben. Zo kan je bij het ziekenhuis oefenen om de hulpdiensten te bellen of je aan te melden bij het onthaal. Bij het appartement leer je o.a. vragen stellen over een appartement dat te huur is en oefen je een gesprekje met de buren. Allemaal dingen die van pas komen in het dagelijkse leven.
  • De oefeningen zijn kort zodat de gebruiker gemakkelijk tussendoor kan oefenen, bijvoorbeeld bij het wachten op de bus of tijdens een pauze op het werk.
  • Houd je leerling of cursist van spelletjes en uitdagingen? Ook die vind je in de NedBox-app. Hoeveel punten verzamelt hij? En wat is zijn recordtijd in het woordenspel?
  • Wil nog meer oefenen? Ontdek dan ook onze website NedBox.be. Daar vind je honderden filmpjes en artikels, met oefeningen erbij voor verschillende niveaus.

Wanneer kan je het inzetten?
Op om het even welk moment, overal waar je online bent.

Binnen welk kader is het ontstaan?
De NedBox-app is een samenwerking van het NedBox-team en Linguineo met steun van de Vlaamse overheid. Het NedBox-team bestaat uit medewerkers van het Centrum voor Taal & Onderwijs (CTO) en het Instituut voor Levende Talen (ILT), beide van de KU Leuven.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook