Logistic Case: Kennismaking met logistieke basisprincipes


De Logistic Case is een educatieve doekoffer gemaakt om de logistieke basisprincipes op een interactieve en boeiende manier aan te brengen in de klas. De doekoffer bevat twee methodieken (Magazijnrace en Wij leveren je bestelling) die zowel elk apart als samen kunnen gespeeld worden. Elke methodiek heeft drie niveaus. De uitdaging wordt per niveau groter en er wordt stapsgewijs kennis opgebouwd. Een lesuur volstaat in principe om de gemakkelijkste versie (laagste level) te spelen. Nadien kan er verder gewerkt worden met de hogere levels.

In de eerste methodiek Magazijnrace maken de leerlingen kennis met de logistiek binnen een magazijn. Aan de hand van codes op pakbonnen verzamelen ze de bestelde goederen. Ze moeten vervolgens op de juiste manier een pallet vullen.

De palletten moeten nu nog op hun bestemming geraken. In de digitale applicatie Wij leveren je bestelling stippelen ze eerst de meest optimale route uit. Ze moeten hierbij ook rekening houden met hindernissen (wegenwerken), files, en de rusttijden moeten gerespecteerd worden. Vervolgens laden ze de vrachtwagen op basis van de vrachtbrieven.

De koffer kan gratis uitgeleend worden bij het SFTL. Wie zich alvast op de lijst met geïnteresseerden wil laten zetten, kan een mailtje sturen. De levering en ophaling gebeurt via koerierdienst op kosten van het SFTL.

Voor opleidingspartners die het materiaal graag in eigen beheer hebben, bestaat er een aankoopformule.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie

Ontdek ook