Ontdek een wereld vol smaak: Smaakklassen


Met deze bundel wil men leerlingen, ouders, leerkrachten en directie sensibiliseren voor streekgebonden en gezonde voeding.

In de bundel komen o.a. volgende onderwerpen aan bod:

  • voorkennis verruimen over gezonde en evenwichtige voeding;
  • eigen voedingsgewoonten vergelijken met de actieve voedingsdriehoek;
  • seizoensgebonden groenten bereiden;
  • de werking van de verschillende zintuigen;
  • tafelmanieren vroeger en elders in de wereld;
  • smaakklassen en bedrijfsbezoeken in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland.

Let op: de voedingsdriehoek in dit document is verouderd. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Student (lerarenopleiding)

Ontdek ook