Doordacht digitaliseren: 60 tips voor schoolleiderschap


Doordacht digitaliseren is ongetwijfeld een van de vele veranderprocessen waar je school op dit moment mee bezig is én de komende semesters nog mee bezig zal zijn. Als directeur, adjunct-directeur, IT-coördinator, TAC'er, zorg- of graadcoördinator, maar ook als leerkracht en administratieve collega, zorg je er mee voor dat de doordachte digitalisering vorm krijgt.

Sowieso is het schoolleiderschap een verantwoordelijkheid van de school als systeem en niet enkel de verantwoordelijkheid van de personen die de term directeur in hun titel hebben staan. Dit principe geldt ook voor de verantwoordelijkheid van het proces van Doordacht Digitaliseren. 

Ter inspiratie vind je in dit artikel zestig tips voor de aanpak van het verdere digitaliseren van je school. Alle tips samen bieden ze een overzicht van waar je school zich op kan richten. Als je school met een of meerdere van die tips van die tips aan de slag wil gaan, is het nuttig dat je school dat bewust en doelgericht doet. Bepaal prioriteiten en stel de volgende vragen: wat denken we dat het effect zal zijn als we deze tip volgen? Hoe gaan we dat effect kunnen waarnemen? 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Schoolmakers cvba
Organisatie

Ontdek ook