-
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Ergonomische werkhouding: Zelfevaluatie
Een rooster om de ergonomie van je werkhouding te evalueren.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Merkproducten herkennen en benoemen
De leerlingen bekijken afbeeldingen van voedingsmiddelen. Ze noteren het merk (vb. Campina) en benoemen het product (vb. melk).
Deze les is gemaakt voor leerlingen van opleidingsvorm 3, richting winkelhulp.
Downloadbaar lesmateriaal (43)Leerkracht -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Keuken: Reglement
Koken betekent dat je een keukenreglement naleeft. Dit document helpt je daarbij en er zit ook een recept voor pudding in verwerkt.
Downloadbaar lesmateriaal (29)Leerkracht -
Voeding: Praktijkexamen
Dit document vormt een leidraad voor een praktijkexamen voeding, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen een maaltijd organiseren (ingrediënten en materiaal selecteren, recept opstellen, aankopen plannen) voor …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Sinnercirkel: Werkbundel
De leerlingen maken kennis met de Sinnercirkel.
Daarnaast krijgen ze enkele praktische (metalen stoel reinigen) en theoretische oefeningen.
Downloadbaar lesmateriaal (42)Student (lerarenopleiding) -
Halloween: Werkbundel koken
De leerlingen kiezen een recept i.v.m. het thema Halloween en bereiden dit tijdens de les.
In de bijlage vind je:
- de werkbundel,
- een prijsberekeningsfiche,
- een blanco receptenfiche,
- een evaluatieformulier.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Student (lerarenopleiding) -
Rijsttaart met rijstvlokken: Stappenplan
Aan de hand van dit leermiddel leren leerlingen een rijsttaart met rijstvlokken te bereiden.
Dit leermiddel bevat:
- rechtlijnige planning (organisatiefiche),
- bordplan,
- stappenplan,
- receptenfiche.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Energielabels: Lesidee
Aan de hand van dit leermiddel leren leerlingen over veilig en milieubewust omgaan met elektrische toestellen.
Er wordt dieper ingegaan op energielabels en sluimerverbruik. In de lesvoorbereiding vind je ook de invulbladen voor de …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding)