-
Voedingsleer: Lesvoorbereiding
In deze bijlage kan je een lesvoorbereiding vinden met doelstellingen en werkvormen voor het vak voedingsleer in de afdeling brood-en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht, Directie -
Algemene voeding: Lesvoorbereiding
In deze bijlage kan je een lesvoorbereiding vinden die handelt over het belang van voeding voor het menselijk lichaam.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, Directie -
Warenkennis: Jaarplan
In deze bijlage kan je een jaarplan vinden die kan gebruikt worden als werkinstrument om alle doelstellingen die in het jaarplan opgenomen zijn te behandelen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Persoonlijke hygiëne: Lesvoorbereiding
Dit document is een lesvoorbereiding waarbij de leerlingen tot het besef moeten dat persoonlijke hygiëne belangrijk is bij werkzaamheden in de bakkerij.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht, Directie -
Vullingen: Lesvoorbereiding
Dit document is een lesvoorbereiding waarbij de vooropgestelde doelstellingen voor dit thema aan bod komen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Taarten en vlaaien: Lesvoorbereiding
Dit document bevat doelstellingen die over dit onderwerp moeten gezien worden.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie -
Brooddeeg, boterdeeg, luxedeeg: Lesvoorbereiding
Lesvoorbereidingen over volgende thema's:
- boterdeeg
- brooddeeg
- harde en zachte luxedeeg
voor de afdeling brood- en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Bladerdeeg - gerezen bladerdeeg: Lesvoorbereidingen
Dit document bevat lesvoorbereidingen over bladerdeeg en gerezen bladerdeeg voor de afdeling brood- en banketbakkerij.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Inoefenen van keukentermen
Werkblaadjes en toetsen om de belangrijkste keukentermen voor de richting grootkeukenmedewerker te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaal (36)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Loempia bakken
Dit leermiddel bevat een stappenplan om een loempia te maken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Voeding: Voedingsstoffen
Deze bijdrage omvat een lesplan van één lesuur met als doelstellingen:
- soorten voedingsstoffen kunnen opsommen;
- in eigen woorden kunnen verklaren waarom we dagelijks verschillende voedingsmiddelen nodig hebben;
- de functie van …
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
Ergonomisch werken
Lesplan om voldoende aandacht te besteden aan ergonomisch werken in de keuken. De bedoeling is onder meer dat leerlingen:
- het begrip ergonomie kunnen verduidelijken met voorbeelden;
- de principes van ergonomisch handelen in concrete situaties …
Downloadbaar lesmateriaal (27)Student (lerarenopleiding)