-
Ergonomische werkhouding: Zelfevaluatie
Een rooster om de ergonomie van je werkhouding te evalueren.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Merkproducten herkennen en benoemen
De leerlingen bekijken afbeeldingen van voedingsmiddelen. Ze noteren het merk (vb. Campina) en benoemen het product (vb. melk).
Deze les is gemaakt voor leerlingen van opleidingsvorm 3, richting winkelhulp.
Downloadbaar lesmateriaal (43)Leerkracht -
Koken: Recepten
Een aanbod aan recepten voor praktijklessen voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Keuken: Reglement
Koken betekent dat je een keukenreglement naleeft. Dit document helpt je daarbij en er zit ook een recept voor pudding in verwerkt.
Downloadbaar lesmateriaal (29)Leerkracht -
Voeding: Praktijkexamen
Dit document vormt een leidraad voor een praktijkexamen voeding, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen een maaltijd organiseren (ingrediënten en materiaal selecteren, recept opstellen, aankopen plannen) voor …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Persoonlijke hygiëne: Zelfevaluatie
Zelfevaluatiefiche die zich richt op persoonlijke hygiëne in de keuken of bediening in de zaal.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Wijnen en dranken
Dit document biedt informatie over:
- kenmerken van wijn;
- factoren die de kwaliteit van wijn beïnvloeden;
- bereiding van wijn;
- druivensoorten.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Wetenschap informeert je over cava en champagne
Dit artikel fungeert als wetenschapsweetje, met de bedoeling de nieuwsgierigheid en leergierigheid voor STEM aan te wakkeren bij leerlingen.
Zulke weetjes worden onder andere in de kijker geplaatst op de projectsite Kiezen voor STEM van …
ArtikelLeerkracht -
Nutritionele waarde berekenen
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je voedingswaarden invoeren en laten berekenen per voedingsingrediënt.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Kostprijsberekening van een gerecht
Aan de hand van dit Excelwerkblad kan je eenvoudig een kostprijsberekening maken van een gerecht.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht, Preventieadviseur, … -
Handhygiëne
Dit document bevat naast richtlijnen over handhygiëne ook een aantal vragen die leerlingen inzicht bieden in de theorie.
Downloadbaar lesmateriaal (49)Leerkracht -
Water als voedingsmiddel
Een opdrachtenbundel over water, waarmee leerlingen nagaan:
- wanneer water geschikt blijkt voor consumptie;
- hoe drinkbare waters worden ingedeeld;
- welke normen er gelden bij aankoop;
- hoe je water optimaal bewaart.
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht