-
Melk is goed voor elk
Met deze presentatie kan je de leerlingen verduidelijken welke bestanddelen melk bevat.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Materialenkringlopen sluiten en circulaire economie: Praktijkvoorbeelden
De OVAM maakte voor een brede doelgroep een presentatie met praktijkvoorbeelden rond het sluiten van materialenkringlopen.
Inspiratie voor de burger, consument, jongeren en ondernemers om elk op hun niveau een steentje bij te dragen om onze planeet …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Voeding: Cursus
Deze uitgebreide cursus bevat onder meer:
- allerlei oefeningen, een quiz en een test over gezonde voeding;
- een hoekenwerk met opdrachten over woordenschat in de keuken, verpakkingen lezen en werken met recepten;
- een hoofdstuk over veiligheid …
Downloadbaar lesmateriaal (70)Leerkracht -
Handhygiëne: Presentatie en quiz
Deze uitgebreide presentatie bevat volgende onderdelen:
- inleiding
- indicaties
- handen wassen versus handontsmetting
- aandachtspunten
Downloadbaar lesmateriaal (37)Leerkracht -
Restaurantdienst: Selfservice
Je vindt hier de presentatie van de selfservice- en buffetdienst.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Plate service
Dit leermiddel leert je de zogenaamde 'Amerikaanse bediening', ook 'plate service' of 'à l'assiette' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Russische dienst
Dit leermiddel leert je de 'Russische dienst' of 'guéridon' kennen. Hierbij wordt een gerecht aan de tafel individueel gepresenteerd, eventueel versneden en gedresseerd.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Restaurant: Family service
Bij 'family service' of 'table d'hôte' worden de verschillende gerechten van een maaltijd in aparte kommen op tafel gezet.
Met dienstbestek kunnen de gasten zichzelf bedienen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Engelse dienst
Je vindt hier informatie over de bedieningswijze 'à l'anglaise, ook 'banketservice' of 'silver service' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie, … -
Restaurantdienst: Franse dienst
Deze presentatie bevat informatie over de 'Franse' bedieningswijze, ook 'protocollaire dienst' genoemd.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie, … -
Pasta: Afkomst, pastaproductie en soorten pasta's
Dit document bevat een presentatie en een leerlingentekst over pasta. De leerlingentekst stemt overeen met de presentatie, waarin volgende onderwerpen aan bod komen:
- Afkomst
- Pastaproductie
- Soorten pasta's
- Koken van deegwaren
Downloadbaar lesmateriaal (25)Leerkracht -
De mega melkquiz
Een quiz over melk, gegoten in een presentatie, passend bij de brochure '42 vragen over melk'. De leerlingen dienen de brochure te gebruiken om de antwoorden te vinden.
Downloadbaar lesmateriaal (18)Pedagogisch begeleider