-
Watervoetafdruk van voeding: Leerlingenbundel
Wist je dat voeding in België een grote hap inneemt van onze watervoetafdruk: bijna 50% van onze totale watergebruik gaat naar voeding. Wat is het verband tussen voeding en water? En hoe kunnen we duurzamer omgaan met water via onze …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Dry aged vlees
Didactisch beeldmateriaal bij het geven van een les rond dry aged vlees.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Handhygiëne: Affiche
In de praktijklokalen waar met voeding wordt gewerkt (beenhouwerij,bakkerij,keuken...) is een goede handhygiëne heel belangrijk.
Daarom kan deze affiche die in het praktijklokaal gebruikt worden of als mindmap in de cursus bijgevoegd …
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Groenteburger: Recept en stappenplan
Recept om zelfgemaakte (vegetarische) groenteburgers te maken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Koken: Veiligheidsfiches toestellen
Deze veiligheidsfiche zijn handig bij de praktijklessen koken. Voor volgende toestellen werd een fiche opgesteld:
- koelkast,
- wafelijzer,
- mixer,
- frituurpan,
- microgolfoven.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht -
Vaktermen slagerij: Woordzoeker
Deze woordzoeker kan gebruikt worden als tussendoortje/taak voor de leerlingen van de afdeling slagerij.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Samenwerking lagere school: Kookproject
Leerlingen leren samenwerken met jongeren van de lagere school jongeren en maken samen enkele gerechten.
Na het project vullen de leerlingen een zelfreflectie in.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Veldverkenners: Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
Veldverkenners helpt je het platteland van morgen te ontdekken. Ze proberen de burger dichter bij de boer te brengen. Op hun website en op Facebook Veldverkenners gaan ze op verkenning.
- Hoe milieu- en diervriendelijk zijn …
WebsiteLeerkracht, Preventieadviseur, … -
Van graan tot brood: Webquest
Via deze webquest leer je de weg die graan doorloopt om tot bij de bakkers terecht te komen.
Er zijn opdrachten over:
- graansoorten;
- productie van bloem;
- gluten;
- de weg van graan tot brood.
Interactieve oefening (8)Student (lerarenopleiding) -
Zuren in suikeroplossing: Vragenreeks
Welke zuren gebruiken we en welke snoepen kunnen we creëren?
De voorbeeldantwoorden zijn ingevuld.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Smaakstoffen en kleurstoffen: Vragenreeks
Theorieles i.v.m. kleurstoffen en smaakstoffen.
De voorbeeldantwoorden zijn ingevuld.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Leerkracht -
Chocolade sierstuk: Opzoekopdracht
Het creëren van chocolade sierstuk voor de lessen Praktijk.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht