CIET: Vormingsaanbod identiteitsontwikkeling


CIET heeft een vormingsaanbod ontwikkeld rond de (religieuze) identiteitsontwikkeling van moslimjongeren. Dit aanbod bevat workshops gericht naar begeleiders van leerlingen zoals leerkrachten en onderwijspersoneel, maar ook workshops gericht naar leerlingen zelf. Dit vormingsaanbod is één van de acht geselecteerde projecten binnen de projectoproep van de Vlaamse Overheid positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren in het kader van de preventie van radicalisering.

Jongeren in de puberteit zijn sterk beïnvloedbaar en worstelen vaak met hun identiteit. Sommigen hebben een uitgesproken identiteit met radicale ideeën. Dit vormt niet altijd een probleem, maar is soms een normaal proces in de zoektocht naar de eigen identiteit. Dit proces vraagt echter wel begeleiding die aanzet tot exploratie van de identiteit. CIET wil inzicht bieden in deze zoektocht naar religieuze identiteitsontwikkeling en zowel de leerlingen als begeleiders van de tools voorzien om dit proces op een positieve manier te doen verlopen. 

Wilt u graag ons aanbod leren kennen? Kom dan op 11 mei 2016 naar onze infosessie. We geven er uitleg over ons volledige vormingsaanbod.

Tijdstip: 11 mei 2016, 9u30-12u
Locatie: Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43 te Gent
Inschrijven voor 1 mei bij: caroline.debaere@ciet.be  
Website: www.ciet.be/workshops

Partners: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Stad Kortrijk, FMV, Broeders van Liefde, Minderhedenforum, Victoria Deluxe.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw