Duurzame wereld in 2030


Hoe moet een duurzame wereld in 2030 eruit zien volgens jou? Actrice Sali Haidara (#LikeMe) toont leerlingen en leerkrachten hoe ze zelf actie kunnen ondernemen voor een wereld waarin mens en milieu het goed hebben. Ze roept ook op om creatieve ideeën voor zo’n duurzame wereld te delen met de burgemeester van je stad of gemeente. Een stads- of gemeentebestuur kan immers heel wat betekenen voor een groene, veilige, eerlijke en vredevolle samenleving.

De videoboodschap kadert in de campagne Week van de Duurzame Gemeente van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagne vindt jaarlijks plaats van 18 tot 25 september. Meer dan 100 Vlaamse steden en gemeenten nemen elk jaar deel. Een week lang zetten zij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s) in de kijker, en vieren ze ook lokale duurzame helden die bijdragen aan deze doelstellingen.

In 2023 focust de Week van de Duurzame Gemeente op SDG 4: kwaliteitsvol onderwijs.

Leerkrachten die een vertoning van de video in de klas willen aangrijpen om verder te werken rond de SDG’s, kunnen een educatieve fiche opvragen via mail.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Oefen.be
Geen account? Surf dan naar oefen.be/195529.
VVSG vzw
Organisatie

Ontdek ook