Escapegame over autisme


Stap Het atelier van René binnen en ervaar aan de lijve wat het kan betekenen voor leerlingen met autisme om de wereld op een andere manier te begrijpen en te ervaren. Slagen jullie er als team in om het kunstwerk van René te herstellen? Speel het spel en deel je ervaringen met elkaar tijdens de nabespreking.

In de escapegame Het atelier van René word je ondergedompeld in een aantal uitdagingen die leerlingen met autisme dagelijks ervaren: verschillende informatiestromen met elkaar moeten combineren, letterlijk of figuurlijk denken, een andere prikkelverwerking, het inschatten van sociale regels, emoties herkennen, tijdsbeleving …

Je hebt geen voorkennis nodig om het spel te spelen. Na afloop van het spel bespreek je de ervaringen die je hebt opgedaan. Deze worden gelinkt aan wat mensen met autisme dagelijks meemaken. Op deze manier leer je op een speelse manier over autisme. ‘Het atelier van René’ is dus geen theoretische vorming. Het is een spel waarin beleving en ervaring centraal staan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?