Le bevande tipiche italiane: il caffè e il vino
Varianti del caffè italiano. Italiaanse koffievariaties.
1.
caffè espresso
Espresso betekent letterlijk snel, en duidt op de snelheid waarmee water onder druk door de koffie wordt geperst.
1.
caffellatte
   
Caffellatte is een espresso met veel opgeschuimde of met stoom verhitte melk. Caffellatte wordt gedronken bij het ontbijt,
    geserveerd met koekjes of gebak.
2.
caffè corretto
   
Corretto betekent letterlijk "gecorrigeerd, verbeterd" en duidt op de toevoeging van een scheut alcohol bij de espresso,
    bijvoorbeeld grappa.
3.
caffè ristretto
   
Ristretto betekent "geconcentreerd, sterk", het is extra sterke espresso met wat minder water.
4.
caffè macchiato
   
Macchiato betekent "gevlekt". Het is een espresso met een wolkje opgeschuimde melk.
5.
latte macchiato
   
Macchiato betekent "gevlekt". Het is een glas opgeschuimde melk met een scheutje espresso die door het schuim
    in het glas wordt geschonken.
6.
caffè freddo
   
Freddo betekent "koud". Deze ijskoude koffie is gebaseerd op sterke, gezoete espresso en wordt geserveerd in een
    decoratief glas.
7.
cappuccino
   
Cappuccino bestaat uit 1/3 espresso en 2/3 opgeklopte of met stoom verhitte melk, waarover vaak wat cacaopoeder wordt
    gestrooid.
Cappuccino wordt in Italië meestal voor 11 uur 's ochtends gedronken omdat het als te zwaar beschouwd wordt
    om later op de dag of na een maaltijd te drinken. Toch lijkt het erop dat de cappuccino stilaan de plaats van de traditionele
    espresso aan het veroveren is en dat cappuccino steeds vaker op alle momenten van de dag gedronken wordt.

.
.