muziekinstrumentenmuseum - mim

muziekinstrumentenmuseum - mim

Het mim bewaart een van de mooiste collecties muziekinstrumenten ter wereld. Met meer dan 8000 instrumenten is het ook een van de meest gevarieerde collecties. Je beleeft een reis door tijd en ruimte: van de Oud-Egyptische schouderharp tot hoogtechnologische klavierinstrumenten en van de knaptand uit Dendermonde tot de Chinese lithofoon. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook het gebouw, een prachtig gerestaureerd art-nouveaupand is een omweg waard.

Het mim organiseert rondleidingen en workshops voor kinderen vanaf 4 jaar. Een project uitgewerkt op maat kan ook. Tijdens een rondleiding bouwen gids en groep samen

een verhaal op in de tentoonstellingszalen. Objecten uit de collectie worden besproken, muziekinstrumenten kunnen worden aangeraakt, uit elkaar gehaald en bespeeld.

Verschillende thema’s staan klaar, een algemene kennismaking kan ook.

Een workshop speelt zich af zowel in de tentoonstellingszalen als in het atelier, een ruimte die speciaal is ingericht om in groep te musiceren.

Ook een bezoek zonder gids is de moeite waard. De audiogids boordevol muziekfragmenten brengt de instrumenten tot leven!

Leermiddelen (4)

Downloadbaar lesmateriaal

Rommelpot: Stappenplan

Downloadbaar lesmateriaal

Kerstklokjes maken: Fotostappenplan