Slim Zoeken

Slim Zoeken

Maarten Sprenger is redacteur, schrijver, (educatief) B1-auteur en specialist online kinderinformatie en zoekvaardigheden.

De laatste vijftien jaar ligt mijn focus op informatievaardigheden (digitale geletterdheid) en ‘zoeken op internet'. Ik doe dit via publicaties, advieswerk en online tools. Van 2015-2021 werkte ik bij Ed Tech startup Wizenoze als Hoofd Content Curatie'. Ik heb een goed taalgevoel en schrijf graag op verzoek op B1-niveau. Ook publiceerde ik twee boeken over het 'omgaan met online informatie', voor kinderen en leraren: “Slim Zoeken op internet” (Geheel herziene versie 2018, een nieuwe versie is in de maak, verwacht 2023). Ook werkte ik in 2019 als adviseur voor SLO aan het nieuwe curriculum bij het schoolvak Nederlands. Vanaf augustus 2022 werk ik als coördinerend redacteur bij uitgeverij School Support/Ars Scribendi.

Ik geef workshops en lezingen voor docenten in het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO) en voor bibliotheken.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid in de mediakunst. Ik heb ruime ervaring met het opzetten van projecten in het onderwijs, de kunsten en de kunsteducatie. Daarnaast gaf ik onder meer les op de Rietveld Academie. In 2002 stroomde ik het basisonderwijs in en werkte zeven jaar parttime als basisschoolleerkracht.

Ik codeer niet zelf, maar heb veel ervaring in softwareontwikkeling. Daardoor communiceer ik gemakkelijk met software-aanbieders en -ontwikkelaars. Ik ben thuis in de volgende cloud-tools: Miro, Notion, Asana, Airtable, Basecamp, Google Drive/Meet, Microsoft Teams, Sharepoint & Office, Zoom, Slack en Wordpress.

Leermiddelen (1)