Flip je klas door gebruik te maken van instructievideo's: Cursus


Als startpunt bekijken we samen de opnamemogelijkheden van PowerPoint. Daarna ga je aan de slag met ActivePresenter, een gratis pakket met uitgebreide mogelijkheden. Vervolgens kan je zelf onder begeleiding op eigen tempo aan de slag.

De kracht van deze workshop zit hem in het feit dat we kunnen diversifiëren tussen de deelnemers. Om die reden wordt de groepsgrootte beperkt gehouden. Ervaring leert dat er op bijna elke individuele vraag wel een antwoord komt. Anderzijds worden er ook een heleboel mogelijkheden gedemonstreerd.

Volgende mogelijkheden komen onder andere aan bod:

  • PowerPoint geeft je de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier instructievideo's aan te maken en ze te integreren in PowerPoint. Tijdens de opname kan je een gedeelte van je beeldscherm filmen of bestaande ppt-dia's inspreken. Beschik je over een touch-screen, dan kan je ook nog aantekeningen maken op je dia's. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om jezelf heel eenvoudig via de webcam van je laptop in beeld te brengen. Wees gerust: dit is niet verplicht.
  • ActivePresenter biedt in de gratis versie alles wat je nodig hebt om geavanceerder aan de slag te gaan zonder dat het echt moeilijk wordt. Het programma is beschikbaar voor Mac en pc. Je zou dit kunnen beschouwen als een gratis alternatief voor Camtasia. Omdat je de clips makkelijk kan bijsnijden, is het pakket beter geschikt om langere video's in te spreken. Zo kan je immers kleine foutjes achteraf verwijderen. Je kan teksten voorzien, extra foto's toevoegen, inzoomen op een bepaald onderdeel van de opname ...

Flip je klas

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

Interesse om deze nascholing bij jou op school te organiseren? Contacteer mario@impactco.be .
Impact Connecting
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.