Aan de slag met de micro:bit in je STEM-projecten: Cursus


De micro:bit is een minicomputer, ontworpen op initiatief van de BBC en bedoeld om kinderen de basis van programmeren bij te brengen. Het voordeel van de micro:bit is dat je op een laagdrempelige manier kan beginnen met programmeren en je direct tastbaar resultaat ziet. Daarna zijn er mogelijkheden zat om door te groeien naar een hoger niveau.

Na een korte theoretische uitleg vliegen we er meteen in. We maken een eenvoudig programma in de MakeCode editor. Daarna zetten we het op de micro:bit en testen we het uit. Vervolgens verkennen we o.a. de verschillende sensoren die aanwezig zijn op de micro:bit en hoe we die kunnen inzetten in allerlei STEM-projecten. Zo kunnen we o.a. temperatuur, lichtintensiteit en geluid gaan meten. Nog een stapje verder is dan datalogging met de micro:bit: hoe kunnen we allerlei meetgegevens opslaan en achteraf gebruiken of bewerken?

Tijdens de workshop krijg je heel wat praktijkvoorbeelden hoe je de micro:bit kan inzetten in STEM-projecten. Wist je dat je met de micro:bit zelfs slimme kledij kan ontwerpen?


Micro:bit in je STEM-projecten

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

Interesse om deze nascholing bij jou op school te organiseren? Contacteer mario@impactco.be.
Impact Connecting
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.