-
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Technoresto: Restaurantservice
Op deze Franse site vind je informatie i.v.m. Franse wijnen, kazen, drankjes... Daarnaast is er ook info te vinden over de Franse en Europese gastronomie.
Je kan op de site info zoeken in vijf categorieën:
- technologie,
- productkennis, …
WebsiteLeerkracht -
Roomijs maken: Lesplan
Lesplan i.v.m. roomijs maken.
De leerlingen demonstreren hier de aangeleerde keukentechnieken:
- vanner,
- ruban.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Hotelsector: Oefeningen hotelclassificatie
Invuloefeningen en juist/fout-vragen over de hotelsector.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Student (lerarenopleiding) -
Internubel: Merknamendatabank van voedingsmiddelen
Deze site is een interactieve merknamendatabank waar je voor elk voedingsmiddel op de Belgische markt gedetailleerde informatie vindt. Je vindt er onder meer de nutritionele waarde van maar liefst zevenduizend voedingsmiddelen, waarvan …
WebsiteLeerkracht, Preventieadviseur, … -
Online Allergenen Kaart
Deze website biedt:
- informatie over de nieuwe wetgeving over allergenen;
- een tool om een kaart op te maken die per voedingsmiddel de allergenen weergeeft.
Website (4)Leerkracht