-
Kokswereld: Kostprijsberekening en productkalender
Op deze site vind je o.a. info over welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een kostprijsberekening van o.a. vis, schaaldieren, groente en fruit.
Daarnaast zijn er nog enkel interessante tools:
- culinair …
WebsiteStudent (lerarenopleiding) -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten
Voor de module alternatieve keuken (vegetarische gerechten) heb ik deze gerechten als praktijkleerkracht bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Gemeenschapsrestauratie: Begrippen en beheer
Deze syllabus behandelt verschillende onderdelen van het beheer in de grootkeuken.
Een overzicht:
- Beheer van de gemeenschapsrestauratie
- Financiële aspecten in de gemeenschapsrestauratie
- Kostenbegrippen
- Boekhouding versus …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Preventieadviseur, … - Beheer van de gemeenschapsrestauratie
-
BookWidgets kelner en restaurant: Uitwisseling oefenmateriaal
BookWidgets-groep voor de opleiding kelner DBSO en restaurant derde graad duaal.
WebsiteLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Gastheer of gastvrouw: Test
Meerkeuzevragen over wat je best wel/niet doet als gastheer of -vrouw om bij te dragen aan de klantentevredenheid en de groei van het horecabedrijf.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Drankenkennis: Test
Test je drankenkennis met deze meerkeuzevragen.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Alcoholvrije dranken: Soorten en serveren
Het aanbod non-alcoholische dranken wordt alsmaar groter. In deze BookWidgets oefen je op het juist serveren en bewaren van water, melk en frisdrank.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Bieren serveren
Bier tappen en serveren: in deze BookWidgets leer je de kneepjes van het vak.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht