-
Breien: Evaluatierooster
Evaluatiedocument om een proeflapje te beoordelen. Er is een deel voor de leerkracht en er is ruimte voor zelfevaluatie.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Brusselse wafels en rijstpap : Recept
Recepten met stappenplan voor Brusselse wafels en rijstpap.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Kruiden en specerijen
Een lesplan om leerlingen inzicht te verschaffen in het gebruik van in- en uitheemse kruiden in hun voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (8)Student (lerarenopleiding) -
Decoratieve voorwerpen en trends: Lesvoorbereiding, werkbladen
Je vindt hier het nodige materiaal voor een les over decoratieve trends bij de inrichting van een woning. In de lesvoorbereiding staan onder meer de werkwijze en de doelen beschreven. De presentatie dient ter ondersteuning.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Borduren: Knusse uil
Stappenplan handwerken met verschillende technieken. De leerlingen werken met katoen, vilt, knopen en vliesofix.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Leerkracht -
Kleuren: Woordbeelden in het Engels
Met deze taak linken de leerlingen Engelse woorden m.b.t. kleuren aan het passende woordbeeld.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht, Pedagogisch begeleider -
Getallen tot 10: Memory
In deze memory oefen je de Engelse getallen tot 10.
Interactieve oefening (3)Leerkracht -
Reinigen van een lavabo en toilet: Stappenplan
Stappenplan voor het reinigen van een lavabo en toilet.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Serveerkunde
Website met vragen en antwoorden die tijdens de lessen serveerkunde en drankenkennis aan bod komen. Een greep uit de inhoud:
- tafelbediening,
- dranken,
- etiquette,
- vaktermen,
- banket,
- menuleer,
- zaaltechnieken.
Website (5)Leerkracht -
Vegetarisch hapjesbuffet: Evaluatiefiche
Met behulp van deze evaluatiefiche kan je de handelingen en vaardigheden evalueren, die tijdens de voorbereiding van een hapjesbuffet aan bod komen.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Student (lerarenopleiding) -
Avondmaal bereiden: Spaghetti bolognaise en rijstpap
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- in groep werken;
- gaarheid van deegwaren nagaan;
- vlees bakken;
- groenten snijden;
- spaghetti …
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Chocolademousse: Kookfiche
Dit document bevat drie verschillende werkwijzen om chocolademousse te maken. Uitgelegd door drie bekende Vlamingen: Sofie Dumont, Piet Huysentruyt en Jeroen Meus.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht