-
Voedingswaren transporteren, bewaren en behandelen: Quiz - ME & Company 5
Vakterminologie en kennis herhalen bij voedingswaren transporteren, bewaren en behandelen.
Interactieve oefening (4)Leerkracht, ICT-coördinator -
Wit brood: Lesidee
Lesvoorbereiding voor het geven van een praktijkles brood en banketbakkerij i.v.m. wit brood.
Downloadbaar lesmateriaal (4)School/onderwijs -
Zintuigen: Kwartet
Kwartet over zintuigen aansluitend bij het werkboekje van PAV atelier - Eetcultuur en voeding
Sjabloon Kwartetspel maken : Sjabloon van Frank Fieuw gebruikt.
Downloadbaar lesmateriaal (27)Leerkracht -
Hygiëne in de keuken: Werkbundel
Een digitale bundel rond HACCP die leerlingen zelfstandig kunnen verwerken met behulp van online bronnen.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Vetten: Infografiek
Deze infografiek geeft je meer informatie over vetten :
- Wat zijn vetten?
- Indeling vetzuren: verzadigde en onverzadigde vetzuren
- Hoe weet je of een vetstof rijk is aan onverzadigde vetzuren?
- Welk vetstof voor welke bereiding?
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Muziek tijdens het tafelen: Opdrachtenreeks
Les i.v.m. muziek tijdens het tafelen.
De leerlingen bespreken weetjes i.v.m. muziek en eten. Ten slotte stellen ze zelf een menu samen met aangepaste achtergrondmuziek.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Praktijkopdrachten: Invuloefeningen
In deze bijdragen kan je verschillende invulopdrachten vinden over verschillende praktijkopdrachten zoals taartafwerking, soorten beslag, glaceren en marsepein.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht, Directie -
Dranken en tussendoortjes: Lesmodule
Deze lesmodule leert leerlingen omgaan met informatie op het voedingsetiket en helpt hen de juiste keuzes te maken. Je maakt er je leerlingen zo bewust van dat niet alle dranken en tussendoortjes passen in een evenwichtig en gezond …
Downloadbaar lesmateriaal (28) -
Vlees, mag het wat minder zijn?: Infografiek
Deze infografiek geeft je meer informatie over vlees.
- Welk verschil is er tussen rood vlees, wit vlees, bewerkt vlees/charcuterie?
- Te veel vlees eten is ongunstig voor de gezondheid.
- We eten te veel vlees.
- Hoe vaak eten we vlees?
- Hoe kunnen we …
Downloadbaar lesmateriaal (9) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Peulvruchten: Infografiek
Deze infografiek geeft je meer informatie over peulvruchten :
- Wat zijn peulvruchten?
- Wat zijn de voordelen?
- Onbekend is onbemind?
- Hoe meer peulvruchten eten?
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Hoofdgerecht en tafeldekking: Praktijkopdracht
Praktijkopdracht die je kan gebruiken als examen:
- menukaart maken;
- winkellijstje opmaken;
- praktijkopdracht (hoofdgerecht maken en het indekken van een tafel).
Downloadbaar lesmateriaal (6)Student (lerarenopleiding)