-
Voedingscentrum: Eetwissel
Welke ingrediënten kan je vervangen door een gezonder en/of duurzamer alternatief?
Deze website bevat praktische tips over hoe je duurzamer kan eten. Voer geen grote veranderingen door, want dat hou je moeilijker vol. Toon je leerlingen welke …WebsiteStudent (niet lerarenopleiding) -
Beeldwoordenboek: Werken, leven en taaltips
Deze website bevat een beeldwoordenboek en is onderverdeeld in drie categorieën.
- In de categorie werken vind je foto's voor horeca, lassen, fietsherstelling, groenwerk, elektriciteit, automechanica en veiligheid.
- In de categorie …
Website (13) -
Een stage begeleiden van een leerling met dyscalculie
In dit document wordt er gefocust op de invloed van dyscalculie bij het uitvoeren van een stage. Het document biedt een leidraad om de specifieke noden van een leerling met dyscalculie bij het uitvoeren van een stage in kaart te brengen. Je krijgt …
Downloadbaar lesmateriaal -
DIVA: Een virtuele rondleiding in het museum voor diamant, juwelen en zilver
Via deze virtuele tool A Brilliant Story kom je terecht in de wondere wereld van diamanten, juwelen en zilver.
Ga je mee op een tijdreis langs 550 jaar diamant, juwelen en zilver? In de verschillende ruimtes vertelt DIVA een ander facet van haar …
Website -
De geschiedenis van het tafelen: Overzicht met video's
Neem mee een kijkje in de eetkamer en maak kennis met historische personages en hun eetgewoonten in vijf verschillende filmpjes.
Deel 1: 1610
Antwerpen liep tot het begin van de zeventiende eeuw voorop op het gebied van productie en distributie van …Website -
Handhygiëne: Affiches
Een goede handhygiëne in de zorgsector is van essentieel belang. Handen vormen namelijk de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen.
Handhygiëne is de meest doeltreffende maatregel ter preventie van zorginfecties en de verspreiding …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Voeding en eetgedrag: Leerlijn
De leerlijn voeding is een praktisch instrument dat schoolteams ondersteunt bij het invullen en afstemmen van hun gezondheidseducatie rond het thema voeding. Je kan de leerlijn gebruiken om lesinhouden en lesmateriaal te selecteren en te …
Downloadbaar lesmateriaal (29)