-
Impressionisme: Collectie met beelden
In deze collectie beelden verken je het impressionisme in Vlaanderen. Ontdek met de klas de stijl, techniek en eigenheid van deze stroming aan de hand van deze prachtige werken van Emile Claus, Edgar Degas, Anna De Weert, Jenny Montigny, Anna …
Website -
Les articles: Schema
Een schema van les articles indéfinis, définis et partitifs en welke ontkenning zij krijgen.
Downloadbaar lesmateriaal (9) -
Brunoise: Snijtechnieken oefenen
Werkblad waar je in het thuisonderwijs mee aan de slag kan om de leerlingen hun snijtechnieken te laten oefenen thuis.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
DIVA: Een virtuele rondleiding in het museum voor diamant, juwelen en zilver
Via deze virtuele tool A Brilliant Story kom je terecht in de wondere wereld van diamanten, juwelen en zilver.
Ga je mee op een tijdreis langs 550 jaar diamant, juwelen en zilver? In de verschillende ruimtes vertelt DIVA een ander facet van haar …
Website -
De geschiedenis van het tafelen: Overzicht met video's
Neem mee een kijkje in de eetkamer en maak kennis met historische personages en hun eetgewoonten in vijf verschillende filmpjes.
Deel 1: 1610
Antwerpen liep tot het begin van de zeventiende eeuw voorop op het gebied van productie en distributie van …Website -
Handhygiëne: Affiches
Een goede handhygiëne in de zorgsector is van essentieel belang. Handen vormen namelijk de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen.
Handhygiëne is de meest doeltreffende maatregel ter preventie van zorginfecties en de verspreiding …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Passé composé: Schema
Schema van de passé composé en een lijst met de voltooide deelwoorden van vaak gebruikte onregelmatige werkwoorden.
Downloadbaar lesmateriaal (8) -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Ultrabewerkte voeding en voedselbewerking: Infografiek
Lege calorieën zijn voedingsmiddelen die energie (calorieën) leveren, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen (vooral suiker en/of vet). Ze vullen wel, maar voeden niet. Met andere woorden: ze hebben geen meerwaarde voor ons …
Downloadbaar lesmateriaal -
Milieu-impact plantaardige en dierlijke voeding: Infografiek
Eén van de uitgangspunten bij de voedingsdriehoek is: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding. Dat is zowel goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu.
Deze grafiek geeft de gemiddelde milieu-impact van …
Downloadbaar lesmateriaal (6)