-
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Bestelbon: Stappenplan
Presentatie als leidraad voor de opmaak van de bestelbon in een restaurant:
- opmaak,
- bakwijzen van vlees/vis,
- afkortingen.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Student (lerarenopleiding) -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Internubel: Merknamendatabank van voedingsmiddelen
Deze site is een interactieve merknamendatabank waar je voor elk voedingsmiddel op de Belgische markt gedetailleerde informatie vindt. Je vindt er onder meer de nutritionele waarde van maar liefst zevenduizend voedingsmiddelen, waarvan …
WebsiteLeerkracht, Preventieadviseur, … -
Online Allergenen Kaart
Deze website biedt:
- informatie over de nieuwe wetgeving over allergenen;
- een tool om een kaart op te maken die per voedingsmiddel de allergenen weergeeft.
Website (4)Leerkracht