-
Building learning labs and innovative learning spaces
Een praktische gids die door European Schoolnet is ontwikkeld om scholen en leraren te ondersteunen in het uitrollen van STEM-labo's en een Future Classroom. De middelbare school RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen wordt in deze gids als …
ArtikelLeerkracht -
Gezonde duurzame voeding: Quiz
Interactieve quiz over duurzame en gezonde voeding. De quiz bevat vijftien vragen waardoor je meer te weten komt over verschillende thema's zoals plastic, labels, chocolade en seizoensgroenten.
Interactieve oefening (6) -
Teamwork: Cursus
Deze cursus Teamwork is opgebouwd uit acht thema's:
- Deel 1: het team
- Deel 2: communicatie
- Deel 3: actief luisteren
- Deel 4: omgaan met feedback
- Deel 5: assertiviteit
- Deel 6: overdrachts- en overlegmomenten …
Downloadbaar lesmateriaal (97)Leerkracht -
Kokswereld: Kostprijsberekening en productkalender
Op deze site vind je o.a. info over welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een kostprijsberekening van o.a. vis, schaaldieren, groente en fruit.
Daarnaast zijn er nog enkel interessante tools:
- culinair …
WebsiteStudent (lerarenopleiding) -
Mise-en-place: Opdracht
Uitwerken van het nodige materiaal (mise-en-place) om de dienst vlot te laten verlopen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Autocontrole brood- en banketbakkerij: Invuloefening
Autocontrole brood- en banketbakkerij. De leerlingen lezen de informatie i.v.m. de controlegids en vullen daarna de tekst in.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding: Basiskennis
Toets over basiskennis vakterminologie voor de opleiding hotel en afdeling keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Welke tang gebruik je voor welke taak?
Test je kennis over de verschillende soorten tangen.
Interactieve oefening