-
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding: Basiskennis
Toets over basiskennis vakterminologie voor de opleiding hotel en afdeling keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Voeding en horeca: Achtergrondinformatie en onderwijsondersteuning
Deze website van het Katholieke Onderwijs Vlaanderen bevat info over het studiegebied voeding en horeca derde graad. Je vindt er o.a. informatie over:
- actua,
- krachtlijnen,
- leerplannen,
- ondersteunend materiaal,
- pedagogische-didactische aanpak, …
WebsitePedagogisch begeleider -
Administratie voor de leerkracht: Feedback geven (3)
In dit leermiddel vind je als leerkracht dko woordkunst-drama een leidraad gemaakt door De Spreekkamer om een intentie- of intakegesprekken goed af te nemen en om observatie- en reflectiekaarten te maken.
Ook vind je een duidelijk …
Downloadbaar lesmateriaal (3) -
Administratie voor de leerkracht: Jaarplan, beheersingsniveaus en vakken (2)
In dit leermiddel vind je als leerkracht dko woordkunst-drama een leidraad gemaakt door De Spreekkamer om een jaarplan te maken, om beheersingsniveaus te bepalen en om vakken af te bakenen.
Ook vind je een duidelijk overzicht van de verplichte …
Downloadbaar lesmateriaal -
Administratie voor de leerkracht: Leerplan (1)
In dit leermiddel vind je als leerkracht dko woordkunst-drama het leerplan van De Spreekkamer, voorlopig goedgekeurd voor het komende schooljaar 2020-2021 voor de vakken van de eerste tot de vierde graad in alle opties van de studierichtingen amateur …
Downloadbaar lesmateriaal -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Champagne: Leesopdracht
Informatie over het wijngebied Champagne met bijgevoegde toets.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht