-
Kokswereld: Kostprijsberekening en productkalender
Op deze site vind je o.a. info over welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een kostprijsberekening van o.a. vis, schaaldieren, groente en fruit.
Daarnaast zijn er nog enkel interessante tools:
- culinair …
WebsiteStudent (lerarenopleiding) -
Zelfreflectie: Werkbundel
Deze werkbundel handelt over zelfbeeld en zelfreflectie. Aan de hand van diverse oefeningen leren de leerlingen over zelfreflectie en passen ze het ineens ook toe.
Afrondend is er een overkoepelende oefening voorzien en een reflectie over hetgeen ze …
Downloadbaar lesmateriaal (127)Leerkracht -
Mise-en-place: Opdracht
Uitwerken van het nodige materiaal (mise-en-place) om de dienst vlot te laten verlopen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Autocontrole brood- en banketbakkerij: Invuloefening
Autocontrole brood- en banketbakkerij. De leerlingen lezen de informatie i.v.m. de controlegids en vullen daarna de tekst in.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Casussen als werkvorm in gezondheidswetenschappen
In dit artikel vind je informatie over het gebruik van casussen als werkvormen in gezondheidswetenschappelijke studierichtingen. Casussen kan je gebruiken om leerinhoud te
illustreren. Je kan ze ook als inzetten als werkvorm om leerinhouden te …Artikel (33)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Voeding: Basiskennis
Toets over basiskennis vakterminologie voor de opleiding hotel en afdeling keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding) -
Concreet en duidelijk communiceren: Oefening
Het is belangrijk dat verpleegkundigen concreet en duidelijk kunnen communiceren in functie van een kwalitatieve zorgverlening.
De bijgevoegde opdracht met legoblokken en bijhorende reflectie wordt gebruikt om aan te tonen dat een kwalitatieve …
Downloadbaar lesmateriaal (67)Leerkracht