-
Gerechten voor Halloween
Je vindt hier de recepten volgende gerechten:
- Pompoensoep met spinnetjes
- Halloweensinaasappel met chocolademousse en pompoenpannenkoekje.
Downloadbaar lesmateriaal (26)Leerkracht -
Ondervoeding bij bejaarden: Leesopdracht
Tekst en taak bij een tekst over ondervoeding bij bejaarden.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Halloween: Activiteit organiseren
Integrale opdracht waarbij de leerlingen een activiteit voor een groep organiseren.
De leerlingen ontvangen kinderen van de lagere school of derde kleuterklas om een voormiddag activiteiten mee te doen. Ze stellen zelf een draaiboek op en bereiden …
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht -
Dranken en tussendoortjes: Lesmodule
Deze lesmodule leert leerlingen omgaan met informatie op het voedingsetiket en helpt hen de juiste keuzes te maken. Je maakt er je leerlingen zo bewust van dat niet alle dranken en tussendoortjes passen in een evenwichtig en gezond …
Downloadbaar lesmateriaal (28) -
Keukentermen: Werkvorm
Deze woordkaartjes ondersteunen de inoefening van keukentermen.
Downloadbaar lesmateriaal (22)Leerkracht -
Dagmenu van een bejaarde berekenen
De leerlingen berekenen met behulp van hun voedingsmiddelentabel de vetten en koolhydraten in het dagmenu van een bejaarde en vormen dan een besluit. Dit is een toepassing op leerstof over overgewicht bij bejaarden.
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Voedselverliezen en -verspilling: Educatief spel
Dit leermiddel bevat een bordspel omtrent voedselverspilling en -verliezen dat gespeeld kan worden in groepjes van vier leerlingen in de derde graad secundair onderwijs. Het doel van het spel is de leerlingen een kleine hoeveelheid feitenkennis …
Downloadbaar lesmateriaal (20)Student (niet lerarenopleiding) -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Handontsmetting: Lesmateriaal
Uitgewerkt lesmateriaal i.v.m. handontsmetting:
- bordschema,
- zelfreflectie,
- lesvoorbereiding,
- toets.
Downloadbaar lesmateriaal (14)Organisatie, firma, vzw -
HACCP: Plan van aanpak
Dit leermiddel licht de basisprincipes toe van een Hazard Analysis Critical Control Points plan. Daarnaast behandelt het de voor- en nadelen van HACCP en komen talrijke praktische voorbeelden aan bod.
Downloadbaar lesmateriaal (31)Leerkracht -
Voedingsleer: Begrippenlijst
Dit leermiddel vat alle courante begrippen samen die zowel tijdens het leerproces als tijdens uitvoerende opdrachten worden gebruikt in de keuken. Enkele voorbeelden zijn onder andere: visgraatdiagram, logboek, reflectie, HACCP, gratineren, …
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Tips voor het maken van confituur
Enkele handige recepten om zelf confituur te maken en bijkomende tips.
Downloadbaar lesmateriaal (11)Leerkracht