-
Warenkennis horeca: Overzicht
De cursus warenkennis, deze is nog niet in een mooie lay-out gegoten.
Deze mag gedeeld worden of onderdelen ervan kunnen in andere cursussen verwerkt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Wat is een hotel?: Opzoekopdracht
Taak met opzoekingswerk aan de hand van het werkboek: Wat is een hotel?
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 8)
Als praktijkleraar hotel heb ik deze vegetarische gerechten bedacht en op punt gezet.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalNieuwLeerkracht -
Huishoudelijke dranken: Quiz
BookWidgets over koffie, melk en thee.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Hoe werkt de horeca: Quiz
BookWidgets over de werking van de horeca.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Serveren van dranken: Quiz
Meerkeuzevragen over het serveren van dranken.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurant: Voorbereidende werkzaamheden
Meerkeuzevragen over mastiek maken, mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Restaurantmateriaal en apparatuur
Welke materialen en apparatuur zou je willen om een restaurant in te richten. Maak een lijst van wat je zou bestellen, zoek de prijzen op en hou rekening met het beschikbare budget.
Interactieve oefeningLeerkracht