-
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
VDAB: Gratis online cursussen
VDAB heeft een groot aantal online cursussen beschikbaar. Deze zijn voor elke burger in Vlaanderen gratis toegankelijk, dus ook voor onderwijs.
Zeker in deze coronacrisis een goed-om-weten-site!
Website (5)Andere functie -
Oven reinigen: Stappenplan
Stappenplan opgebouwd volgens OVUR voor het reinigen van een oven.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
HACCP: Voorbeeldsituaties keuken
Aan de hand van voorbeeldsituaties bekijken de leerlingen of er gevaar is op vlak van voedselveiligheid. Concrete situaties worden kritisch bekeken en de leerlingen leren hoe HACCP toegepast kan worden.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Leerkracht -
Keukentheorie: Overzicht
Hier kan je de cursus keukentheorie terugvinden.
Deze is vrij te gebruiken, maar nog niet samengebracht in een mooie lay-out. Je mag er wel delen uit gebruiken om te verwerken in je eigen lesmateriaal.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Groenten: Gebruik in de keuken
Presentatie over het gebruik van groenten:
- soorten,
- verteerbaarheid,
- voedingswaarde,
- versheidskenmerken,
- bederf,
- basisbereidingen.
Downloadbaar lesmateriaal (15)Student (lerarenopleiding) -
Lezen voor gebruik: Omgaan met chemische producten
Ongevallen voorkomen met Lezen voor gebruik.
Met informatie over:
- chemische producten;
- lezen voor gebruik;
- gouden tips;
- gevaarsymbolen;
- wat te doen bij ongeval.
Website (10)Leerkracht -
Koelkast reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de koelkast te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Oven reinigen: Instructiefiche
Deze instructiefiche volgens de OVUR-methode geeft een overzicht van de te volgen stappen om de oven te reinigen. Elke stap van de uitvoeringsfase wordt ook weergegeven door een pictogram.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Leerkracht -
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Verse kruiden: Overzicht
Presentatie over verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken.
Downloadbaar lesmateriaal (20)Leerkracht -
Huis kopen: Opzoekopdracht
Taak waarbij leerlingen gericht online zoeken naar een mogelijk huis om te kopen en nagaan wat de kosten zijn en of dit haalbaar is voor hun inkomen.
De taak werd gemaakt voor de richting Hotel of Restaurant en Keuken, maar is mits aanpassingen ook …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht