-
Eieren: Soorten en gebruik
Presentatie over eieren:
- soorten,
- gebruik in de voeding.
Downloadbaar lesmateriaal (7)Student (lerarenopleiding) -
Keukentheorie: Overzicht
Hier kan je de cursus keukentheorie terugvinden.
Deze is vrij te gebruiken, maar nog niet samengebracht in een mooie lay-out. Je mag er wel delen uit gebruiken om te verwerken in je eigen lesmateriaal.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Kunstenaar/verbeelden: Zich inleven
Deze fiche is een vertaling van Competentiebeelden : Op weg met artistieke competenties naar de klaspraktijk en geeft een antwoord op de vraag: hoe kan je het competentiebeeld kunstenaar/verbeelden : zich inleven vertalen naar de vier graden …
Downloadbaar lesmateriaal -
Bedbeesten en kampkapiteinen - Vuile vingers
In deze blogpost krijg je opnieuw een fijne coronatip, deze keer om binnenshuis in te plannen. Laat je leerlingen hun oude kleren pimpen en recycleren met gezichtjes en laat hen er echte kampgenootjes van maken voor hun zelfgemaakte kamp.
Artikel (3) -
Alternatieve keuken: Vegetarische gerechten (les 9)
Vegetarische gerechten te gebruiken in de les aternatieve keuken, door mij zelf bedacht en uitgeprobeerd.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Naaldvilten: Portret maken
Naaldvilten neemt, in vergelijking met droogvilten, minder tijd in beslag, heeft veel mogelijkheden en je hebt minder werk bij het opruimen.
Tijdens deze les worden alle aspecten van het vilten uitgelegd.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Serveren van gerechten: Quiz
BookWidgets over de bediening in een restaurant.
Interactieve oefeningLeerkracht -
Performer/tonen: Werk selecteren en tonen (beeld)
Deze fiche is een vertaling van Competentiebeelden : Op weg met artistieke competenties naar de klaspraktijk en geeft een antwoord op de vraag: hoe kan je het competentiebeeld Performer/tonen: Werk selecteren en tonen (beeld) vertalen …
Downloadbaar lesmateriaal -
BookWidgets hotelafdeling: Uitwisseling oefenmateriaal
Algemene uitwisseling plaats voor leerkrachten van de hotelafdeling. Hoe meer we met elkaar delen, hoe meer materiaal dan ook voorhanden is. Je wordt automatisch bijdrager bij een aanvraag.
Velen van jullie zijn experten in jullie vakgebied. …
Website (3)Leerkracht -
Mise-en-place: Opdracht
Uitwerken van het nodige materiaal (mise-en-place) om de dienst vlot te laten verlopen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Hotel - en cateringsector: Quiz
In deze quiz oefen je jouw algemene kennis over de hotel- en cateringsector.
Interactieve oefeningLeerkracht