Het grote moment: Nieuwe liedjes-cd, partituren en vieringen voor de eerste communie


Het grote moment!
Nieuwe liedjes-cd, partituren en vieringen voor de eerste communie.
Verder ook: het tofste werkboekje, gratis printboek, posterset, eucharistie en zeer leuk opdrachtenspel.

Liedjes en vieringen
Nieuw: Het grote moment
Liedjes-cd, teksten- en partiturenboekje, compleet uitgewerkte eerstecommunieviering, viering met naamopgave (ook als pakket verkrijgbaar met gratis boekje met extra tips voor een topviering).

In totaal bestaat het hele aanbod uit maar liefst dertien verschillende eerstecommunie-cd's, samen goed voor 117 originele liedjes, elf compleet uitgewerkte eerstecommunievieringen en zes uitgewerkte vieringen met naamopgave.
Dit aanbod wordt jaarlijks uitgebreid.

Eerstecommunievoorbereiding
Met Juul in de Wolken!
Een pretentieloos vertel- en werkboekje op weg naar de eerste communie. Juul de giraf neemt de kinderen mee op zijn rug en samen maken ze een reis naar de eerste communie. Het is niet enkel het verhaal van Juul de Giraf. Het wordt meer en meer het eigen verhaal van de kinderen. Een persoonlijk, blijvend aandenken aan die fijne dag en aan wat eraan voorafging.

Posterset bij 'Met Juul in de Wolken!'
Set van acht gelamineeerde A3-posters met tekeningen uit het werkboekje 'Met Juul in de Wolken!'. Eén bij ieder hoofdstukje. Juul adviseert gebruik in de klas of in de kerk (tijdens de viering).

Creatief in de Wolken!
Ideeën en tips om eerstecommunicanten in spe te laten kennismaken met eucharistische symbolen, begrippen en handelingen zoals: een kruisteken maken, het onzevader bidden, een hostie krijgen, delen, de parochiegemeenschap, de kerk, het brood, de kelk met wijn, Het Laatste Avondmaal...
Verkrijgbaar als gratis downloadbaar printboek en als betalende kopieermap.

Samen aan tafel met Jezus: Hoe verloopt een eucharistieviering?
Aan de hand van deze set met gelamineerde A3-posters, knip- en legbladen en A5-boekje met uitgebreide praktische en didactische tips voor de begeleider, kun je de kinderen inzicht geven in wat eucharistie vieren eigenlijk is.

Stapperdestap!
Samen als een vriendengroep op weg naar de eerste communie? Dan is een gezelschapsspel zeker op zijn plaats! Dit spel is een opdrachtenspel: wanneer de kinderen in een bepaald vak op het spelbord staan, dienen ze een opdracht uit te voeren. Sommige opdrachten sluiten inhoudelijk aan bij de voorbereiding op de eerste communie, andere zijn heel algemeen of ludiek.
Met handleiding, opdrachtenbundel, gelamineerde opdrachtenkaart, spelbord op A2-formaat op twee millimeter dik karton in een handige speldoos.

Gratis downloadbare kleurplaten met Juul de giraf


Eerstecommuniegeschenken
Wenskaarten met Juul de giraf

Grote Juul en kleine Egon: Lees- en kijkboek
Een grappig en spannend, maar ook ontroerend verhaal over vriendschap. Doorheen dit boekje is een moraal aanwezig die mooi aansluit bij het eerstecommunie-idee. Het uitgelezen eerstecommuniegeschenk.
Erg goed onthaald bij de Nederlandse bibliotheekdienst.
15% korting bij afname vanaf vijf exemplaren.

Kortom, alweer een aanbod waar met een groep van zéér enthousiaste mensen met hart en ziel aan gewerkt is!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Uitgeverij EFD
Organisatie