Kikkerbecool: Bordspel om sociale vaardigheden te oefenen


Kikkerbecool is een spannend bordspel waarbij de spelers met elkaar in discussie gaan over verschillende vaardigheden:

  • sociale vaardigheden,
  • goede manieren,
  • opkomen voor jezelf,
  • omgaan met pesten en plagen.

Terwijl de kinderen op een vrolijke manier over allerlei belangrijke onderwerpen discussiëren, leren ze van elkaar en bespreken ze hoe je plezierig en met respect voor ieders verschillen, met elkaar om kunt gaan. 

DOELSTELLINGEN
Dit is een bordspel waar kinderen echt wijzer van worden. Ze geven hun mening over sociale situaties, goede manieren, opkomen voor jezelf en anderen en omgaan met pesten en plagen en verdienen zo fiches. Ze laten hun hersens kraken en bedenken wat een Coole Kikker zou antwoorden. 

SPELOMSCHRIJVING
Tijdens dit bordspel geven de spelers hun mening over sociale situaties, praten ze over goede manieren, opkomen voor jezelf en anderen en omgaan met pesten en plagen. Wanneer de groep een antwoord waardeert, wordt een fiche gegeven aan de speler die zijn mening gaf. Situaties worden ook actief nagespeeld waardoor de spelers leren hoe ze in het echte leven kunnen reageren.

Het spel is een reis over zee, op weg naar de coole kikker, die lekker op het strand ligt. Terwijl de spelers stormen trotseren, dwars door de haaien en de krokodillen laveren, over de nijlpaardenbrug springen en het orakel van de vulkaan raadplegen, geven ze antwoorden op de verschillende vragen. De speler die het eerst bij de coole kikker  aankomt, wint. Maar daarna mag hij natuurlijk een andere speler helpen die nog niet zover is! Degene die de meeste fiches wint, is de vragenkampioen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Aanstokerij
Organisatie

Ontdek ook