Nieuwsbrief van

Leer alles over KlasCement

personen die werken aan een laptop

Op woensdag 21 februari en dinsdag 27 februari laten onze moderatoren jullie online kennismaken met KlasCement. Vul je favorietenmappen, tag collega's en vind eindelijk wat je zoekt tijdens onze gratis webinars

Ik wil graag bijleren over KlasCement

Beeld: Canva Studio via Pexels

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Doe jij mee aan de Erfgoedweken?

een logo van de ergoedweken en een persoon die een kaartje vasthoudt

De Erfgoedweken vinden plaats tussen 15 en 26 april 2024. Ontdek met je klas een gratis en uniek aanbod van musea, archieven en tal van andere erfgoedverenigingen. Dat kan zowel in jouw klaslokaal als op locatie.

Meer weten over erfgoed

Beeld: © FARO

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Boomwhackers in de aanslag

Boomwhackers en een stukje van een partituurJe kleuters maken laagdrempelig muziek met deze lesklare partituren en meespeelfilmpjes. Boomwhackers maken geluid door ze simpelweg ergens tegen te slaan (en nee, niet tegen het hoofd van een klasgenootje 🤭). 

Beeld: Andrew Watson via Wikipedia

KO Deel

Alle kleuren van de regenboog

Meisje dat een regenboog tekentDe kleurendief heeft de kleuren van de regenboog gestolen. Kunnen jouw kleuters helpen om ze terug te vinden? Met dit kleurrijke STEM-project maken ze hun eigen regenboog volgens de didactiek van het STEM-kompas.

Beeld: Allan Mas via Pexels

KO Deel

Leeshonger in een boekenrestaurant

Meisje dat een paars boek leestMet deze activiteiten maak je je leerlingen warm om meer te lezen. Stuur hen op boekendate, laat hen boekenpluimen uitdelen aan hun favoriete boeken of nodig hen uit in een heus boekenrestaurant. Daar krijgen ze vast leeshonger van 🤓.

Beeld: Antoni Shkraba via Pexels

LO Deel

Dino komt naar België

Twee kinderen verkleed als dino'sVia Karrewiet ontdekten jouw leerlingen dat er binnenkort een dinosaurus naar België komt. Met dit lesmateriaal nodig je de dino's ook in je klas uit. Leer een heuse dinodans, puzzel een skelet ineen en kruip in de huid van een paleontoloog.

Beeld: Pavel Danilyuk via Pexels

LO Deel

Mediawijsheid op school

meisje met gsm in de klasVanaf 19 februari 2024 kunnen klassen uit de derde graad deelnemen aan de wedstrijd Meest mediawijze klas van Vlaanderen. Ook voor andere leerjaren is er lesmateriaal rond nepnieuws, influencers, netiquette, online privacy, cyberpesten ...

Beeld: RDNE Stock project via Pexels

LO Deel

Orkestspecialist in spe

trompetten in een orkestRaakte Maestro Degand ook bij jou een gevoelige snaar? De filmpjes van het Symfonieorkest Vlaanderen nemen je klas mee in de wereld van het symfonieorkest. Zo ontdek je het nut van een dirigeerstokje en wat wel en niet kan in een concertzaal.

Beeld: Ludwig Kwan via Pexels

LO DKO Deel

Dalí en Destino

Dali en een schilderijLeerkracht Jessie werkt in haar les rond Destino. Ze gaat aan de slag met surrealisme in combinatie met Walt Disney en Pixlr. 

Beeld: WikiImages via Pixabay

SO Deel

Prometheus en Epimetheus

PrometheusMet deze gevarieerde verwerkingsvragen bij de leestekst over Prometheus en Epimetheus legt Sigrid haar leerlingen op de rooster. Zo leren ze de tekst vlotter zelfstandig lezen en verdiepen ze zich in het Oudgrieks.

Beeld: Theodoor Rombouts via Wikipedia

SO Deel

Tegen de sterren op

sterrenhemel in bewegingHoe is het heelal ontstaan? Bram maakte een inleidende opdracht om zijn leerlingen nieuwsgierig te maken naar ons universum. Hopelijk kan het ook jouw leerlingen stimuleren voor ze sterretjes gaan zien 🚀.

Beeld: Faik Akmd van Pexels

SO Deel

Pracht en praal

een schoen op een blauwe achtergrondOp deze themapagina rond juweel- en modeontwerp vind je ideeën om kostuums te maken of de geschiedenis van het tafelen in te duiken. Werk met het doeboekje van DIVA rond zilver, goud en diamant of maak kennis met Belgische modeontwerpers.

Beeld: Karsten Winegeart via Unsplash

DKO Deel

Groot of grote?

meisje dat hard nadenkt tussen stapels boekenIs het met -e of zonder -e? De vorming van het adjectief bezorgt veel cursisten kopzorgen. Breng verlichting met het lesmateriaal dat we verzamelden rond de verbuiging van het adjectief.

Beeld: Andrea Piacquadio via Pexels

VWO Deel

Aan de slag met bijzinnen

twee vrouwen die schrijven aan een bordWat is een bijzin? En hoe gebruik je hem? De zinsconstructie komt in alle niveaus NT2 aan bod, met vallen en opstaan ... Met dit lesmateriaal oefen en herhaal je de grammatica op verschillende manieren.

Beeld: Christina Morillo via Pexels

VWO Deel

Oei, welke boei?

boei aan een muurBelinda's leerlingen maken via een e-learning kennis met eerstelijnshulp. Maak je schoolverlaters wegwijs in het hulpverleningslandschap met een wensenkwartet, een inleefparcours of een groepsopdracht

Beeld: Pixabay via Pexels

BUSO Deel

Complimenteren kan je leren

pauwenveerEven een momentje voor een complimentje. Help je leerlingen om gerichte en persoonlijke complimenten aan elkaar te geven. Gewaardeerd worden voor wie je bent en wat je doet, doet wonderen. 
 

Beeld: Markdaynes via Pixabay

BUSO Deel